OTIŠAO KUĆI PO PUŠKU, PA PUCAO ZBOG DUGA OD PAR HILJADA DINARA: Ranjeni Čačanin posle operacije stabilno, napadač iza rešetaka

V. ILIĆ

07. 02. 2023. u 21:02

BRZOM akcijom čačanske policije uhapšen je napadač koji je u ponedeljak oko 16 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici Gavrila Principa, iz puške pucao u Nebojišu R. (39).

ОТИШАО КУЋИ ПО ПУШКУ, ПА ПУЦАО ЗБОГ ДУГА ОД ПАР ХИЉАДА ДИНАРА: Рањени Чачанин после операције стабилно, нападач иза решетака

Foto V. Ilić

Radi se o Slobodanu B. (56), kome se na teret stavlja da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zdravstveno stanje ranjenog Nebojše, koji se nalazi na odeljenju intenzivne nege čačanske bolnice je stabilno. On je, da podsetimo, zadobio jednu prostrelnu ranu u predelu stomaka, a drugu u glavu. Hitno je u ponedeljak veče operisan na odeljenju hirurgije.

Pucnjava se dogodila naočigled nekoliko ljudi koji su sedeli u lokalu. Naime, prema našim saznanjima, dvojica poznanika, radnika iste beogradske firme sedela su u kafani za različitim stolovima. Očevici tvrde da je između njih došlo do žučne rasprave oko novca, navodno neisplaćenog duga od svega par hiljada dinara, koliko je napadaču dugovao Nebojša.

Potom je Slobodan izašao iz kafane, odvezao se do kuće i uzeo pušku, a onda se vratio u lokal i pozvao kolegu da izađe ispred, što je ovaj i učinio. Zatim su se čuli pucnji. Nebojiša je ostao da leži nepomično na podu, a Slobodan je pobegao. Hitna pomoć je odvezla ranjenog Nebojšu u bolnicu, a policija se dala u poteru za napadačem. Nedugo je uhapšen i policija ga je dovela do mesta pucnjave, kako bi pomogao istražnim organima oko uviđaja i rekostrukcije celog događaja koji je uznemirio Čačane.

Policija, kako saznajemo, nije pronašla vatreno oružje iz koje je pucao Slobodan, ali je prilikom pretresa njegove kuće nađena kutija sa municijom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije