ISPITUJE SE DA LI JE BILO PROPUSTA U RADU: Tužilaštvo proverava da li je Centar za socijalni rad u Vršcu nesavesno radio

S. J. M.

07. 10. 2022. u 11:47

POSEBNO odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo je predmet na osnovu medijskih izveštaja o ubistvu i samoubistvu u Vršcu, radi utvrđivanja da li je bilo eventualnih propusta u radu Gradskog centra za socijalni rad u tom gradu, koji su prethodili nedavnoj tragediji, kada je Marko Budimirović (35) ubio ćerku Petru (2,5), a potom izvršio samoubistvo.

ИСПИТУЈЕ СЕ ДА ЛИ ЈЕ БИЛО ПРОПУСТА У РАДУ: Тужилаштво проверава да ли је Центар за социјални рад у Вршцу несавесно радио

Foto: J. J. Baljak

Tužilaštvo je dalo nalog Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova da prikupi i dostavi mu informacije i obaveštenja o izvršenom nadzoru nad radom Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu, u cilju provere ima li elemenata izvršenja krivičnog dela nesavestan rad u službi ili drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, saopšteno je iz Tužilaštva.

Takođe je od Osnovnog suda u Vršcu zatražen kompletan spis predmeta protiv Marka B., koji se vodio zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Nakon prijema izveštaja i drugih informacija, tužilaštvo će odlučiti o daljem postupanju.

Podsetimo, Marko je mučki ubio svoju ćerkicu Petru. On je devojčicu udavio u kofi punoj vode, a potom se obesio o luster. Ovoj nezapamćenoj tragediji prethodila je zabrana prilaska supruzi, koja je Marku bila izrečena još u maju ove godine, nakon što ga je Suzana prijavila za nasilje u porodici.

BONUS VIDEO: DA SRCE PUKNE: Malu Petru ispraćaju na večni počinak


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024