PLESALI ZA BOLESNOG LUKU: Baletska grupa "BALLET MAGNIFICAT" iz Misisipija nastupila u Smederevu (FOTO)

N. Ž.

27. 04. 2023. u 22:56

VEČERAS je na Velikoj sceni Centra za kulturu Smederevo, nastupila baletska grupa "BALLET MAGNIFICAT" iz SAD-A.

ПЛЕСАЛИ ЗА БОЛЕСНОГ ЛУКУ: Балетска група BALLET MAGNIFICAT из Мисисипија наступила у Смедереву (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Osnivač i umetnički direktor, Kejt Tibodu, stupila je na međunarodnu baletsku scenu daleke 1982. godine, kada je nastupajući u baletu Sendi Peti „Mi ćemo ga videti" (We Shall Behold Him), osvojila srebrnu medalju na II međunarodnom baletskom takmičenju u SAD. Sa željom za veću socijalnu angažovanost umetnika, 1986. zajedno sa svojim suprugom Kitom Tibodom osniva Balet Magnifikat i 1989.

Foto: N. Živanović

Balet Magnifikat baletsku školu u koju su uključeni baletski umetnici i pedagozi iz čitavog sveta koji imaju sličnu viziju.

Našoj publici Balet Magnifikat! je poznat po izvanrednim predstavama „Licem k licu", „Putovanje rasipnika" i „Skriveno mesto".

Koreograf: Jirži Sebastijan Voborski

„Pod žarkim egipatskim suncem u senci piramida, porobljeni jevrejski narod vapi za izbaviteljem. Jedan čovek, Mojsije, usuđuje se da izazove faraona i povede svoj narod u slobodu..."

„Izbavi nas!" je još jedna od uzbudljivih priča koju će nam na svoj način ispričati Balet Magnifikat, jedna od najčuvenijih, svetski priznatih, baletskih trupa i škola sa sedištem u Džeksonu, u državi Misisipi.

Gostovanje baletske grupe Balet Magnifikat, bilo je humanitarnog karaktera. Prikupljena novčana sredstva biće upotrebljena za pomoć dečaku Luki Petroviću Jovanoviću obolelom od malignog tumora kostiju.

Ulaz na večerašnji događaj bio je slobodan uz preuzimanje besplatnih ulaznica na blagajni.

Novčana pomoć prikupljena je ubacivanjem dobrovoljnih priloga u kutiju koja je bila postavljena na ulazu u Veliku dvoranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista