"LAZAR 3" U AKCIJI: Kako izgleda obuka pripadnika roda pešadije (FOTO)

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 22:38

U PEŠADIJSKO bataljonu Četvrte brigade kopnene vojske naoružanom oklopnim borbenim vozilima „lazar 3“ u toku je intenzivna obuka za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim i napadnim operacijama.

ЛАЗАР 3 У АКЦИЈИ: Како изгледа обука припадника рода пешадије (ФОТО)

Foto: Vojska Srbije

Obuka se izvodi na vežbovnom prostoru i u rejonu mirnodopske lokacije jedinice sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava za upotrebu ključnog naoružanja, a time i ukupne borbene gotovosti za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Vojnici i starešine na poligonu uvežbavaju taktičke radnje i postupke na bojištu uz upotrebu oklopnih borbenih vozila, čijim je uvođenjem u naoružanje značajno unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita pešadijskih jedinica u izvođenju operacija. Tokom obuke, oni unapređuju i ranije stečena znanja o sistemima i podsistemima vozila, naoružanju i održavanju ovog borbenog sredstva.

Pripadnike pešadijskog bataljona u narednom periodu očekuju taktičke vežbe i realizacija bojevih gađanja, kada će se u praksi proveriti rezultati postignuti u ovom ciklusu obučavanja.

Realizacijom ove obuke obezbeđuje se zahtevani nivo sposobnosti pešadijskih bataljona za izvođenje borbenih dejstava na svakom zemljištu i u svim vremenskim uslovima, i ujedno stiče poverenje u pouzdanost i efikasnost savremenih borbenih sredstava na upotrebi u ovim jedinicama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)