DVA AVIONA NADLETALA KASARNU: Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba VS obišli jedinice u Kuršumliji (FOTO)

D. Z.

13. 12. 2022. u 21:04

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas Treću brigadu Kopnene vojske u kasarni „Toplički junaci“ u Kuršumliji.

ДВА АВИОНА НАДЛЕТАЛА КАСАРНУ: Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба ВС обишли јединице у Куршумлији (ФОТО)

foto Vojska Srbije

U sklopu prikaza obučenosti Vojske dva aviona su nadletala kasarnu.

Posle prikaza obučenosti i razgovora sa starešinama i vojnicima, ministar vojske Srbije poručio je da je Srbija mirna i sigurna dok ima ovako snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta.

– U junačkoj Toplici, sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i ostalim starešinama Vojske Srbije obilazimo garnizon u Kuršumliji i vršimo uvid u stanje jedinica koje su ovde raspoređene, moral naših vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja – istakao je tom prilikom ministar Vučević.

On je dodao da je to bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa planovima za naredni period, a u skladu sa naredbama državnog vrha.

– I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje – poručio je Vučević i podvukao da je vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije.

Inače, obilasku jedinica u Kuršumliji i proveri spremnosti odnosno obuke pešadijske čete na vozilima „lazar 3“ i ojačane mehanizovane čete na borbenim vozilima BVP-M80 i tenkovima M-84 prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna