POGLEDAJTE - "MANEVRI 2022" VOJSKE SRBIJE: Združena vežba svih rodova (FOTO)

Tanjug

25. 10. 2022. u 16:37

U OKVIRU združene vežbe „Manevri 2022“, nakon realizovanih aktivnosti na matičnim lokacijama, deo jedinica Vojske Srbije koji je prešao u aktivnu fazu vežbe nastavio je sa uvežbavanjima na stalnim i privremenim poligonima.

ПОГЛЕДАЈТЕ - МАНЕВРИ 2022 ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Здружена вежба свих родова (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Tokom ovog dela aktivne faze vežbe, angažovane snage Vojske Srbije su izvršile marševanje do vežbovnih prostorija, uz premeštanje komandnih mesta i vatrenih položaja, realizujući pritom raznovrsne taktičke zadatke u pokretu.

U nastavku će se realizovati združena taktička uvežbavanja jedinica različitih vidova, rodova i službi, kao i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima.

Na vežbi učestvuje i deo rezervnog sastava Vojske Srbije koji se u jedinice javio krajem prošle sedmice, a podršku pružaju pripadnici opštih i logističkih službi koje obezbeđuju neprekidnost veze, vazdušno osmatranje i javljanje, atomsko-biološko-hemijsko obezbeđenje, transport, ishranu, popunu ubojnim sredstvima, zdravstvenu zaštitu i ispravnost sredstava ratne tehnike.

Vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije će se realizovati do 6. novembra, a cilj je dalje unapređenje sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvođenje operacija, preventivni razmeštaj snaga, organizovanje sadejstva i saradnje, kao i provera borbene gotovosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Srbije.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)