NOVIH 500 RADNIH MESTA: „Kontinental“ otvara u martu pogon u Novom Sadu

Z. G.

12. 01. 2021. u 18:59

POČETKOM marta nemačka kompanija „Kontinental“ otvoriće u Novom Sadu novu fabriku za proizvodnju automobilske elektronike vrednu 140 miliona evra.

НОВИХ 500 РАДНИХ МЕСТА: „Континентал“ отвара у марту погон у Новом Саду

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

U njoj će biti zaposleno najmanje 500 radnika, najavljeno je posle današnjeg sastanka predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i Saše Ćoringea, generalnog direktora kompanije „Kontinental automotiv“ za Srbiju.

- Proširenje poslovanja kompanije „Kontinental“ u našoj zemlji potvrda je poverenja i dobrog poslovnog ambijenta koji je kreirala naša država, koja je zahvaljujući svojim privrednim potencijalima i rezultatima postala lider u Jugoistočnoj Evropi - ocenio je Mirović.

Ćoringa je izjavio da je ponosan što su odlični rezultati „Kontinentalovog“ Centra za istraživanje i razvoj u Novom Sadu privukli tu veliku investiciju, dodajući da je to pokazatelj da je Srbija zemlja u kojoj dominiraju nauka i znanje.

Sastanku je prisustvovao i Lučijan Marđineanu, direktor fabrike „Kontinental“ u Novom Sadu.

„Kontinental grupa“ osnovana je 1871. godine u Nemačkoj i jedan je od svetskih lidera u auto-industriji.

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)