KOLIKO KOŠTA SVEŽA I PEČENA RIBA? Posetili smo gradske pijace pred Vaskrs - Ovo su cene (FOTO)
VELIKI petak je jedan od najznačajnijih pravoslavnih praznika, a pijace su danas pune građana koji tragaju za komadima sveže i pečene ribe, povrćem i drugim posnim namirnicama.
 
                                                                                    Foto: Novosti/Jovana Švedić
Prema rečima posetioca gradskih pijaca, cene jesu znatno porasle u odnosu na prethodne godine, ali uprkos poskupljenjima, običaji se i dalje poštuju.
 
Foto: Novosti/Jovana Švedić
Najveće gužve bile su ispred ribarnica
Cene sveže ribe varira od 700 dinara do čak skoro 3500 dinara u zavinosti od mesta.
Na pijaci "Zeleni venac" cena sveže pastrmke i oslića kreću se od 700 do 900 dinara, svež losos je 2000 dinara, dok se cene pečene ribe kreću od 1200 do 1700 dinara u zavisnosti koju izaberete.
 
Foto: Novosti/Jovana Švedić
Upitali smo zaposlene šta najviše građani kupuju ove godine.
- Najviše se uzimaju rečne ribe, šaran i pastrmka. Od morskih brancin orada i svež losos - rekao nam je jedan od prodavaca.
 
Foto: Novosti/Jovana Švedić
Na Palilulskoj pijaci cene su drugačije - cene morskih plodova su 1500 dinara, sveži fileti ribe se kreću od 1990 do 2850 dinara, očišćena lososova pastrmka 1290 dinara dok je krupna orada 2290 dinara.
 
Foto: Novosti/Jovana Švedić
Cene pečene ribe kreću se od 2900 dinara (filet pastrmke) do 4890 dinara (orada brancin), a cena krompir salate iznosi 800 dinara za pakovanje od oko 300 grama.
 
Novosti/Jovana Švedić
Redovi su i u mesarama
Na Palilulskoj pijaci cena pečenja roštilja iznosi:
- Pečeni pilići - 589 din
- Jagnjetina - 1698 din / 1898 din sa prilozima
- Prasetina 998 din / 1198 din sa prilozima
- Ćevapi - 1098 din
- Rolovani ćevapi - 1148 din
- Uštipci - 1248 din.
 
Foto: Novosti/Jovana Švedić
Cene ostalih namirnica
- Mladi krompirići - od 500 do 700 din / kg
- Luk - od 100 do 150 din / kg
- Zelena salata - 150 din / kom
- Krompir beli - od 120 do 150 din / kg
- Svež kupus - 200 din / kom
- Borovnice - 500 din (čaša) / 1000 din (korpica)
- Jagode - od 250 do 400 din / kg
Na Zelenom Vencu razlika u ceni za meso je minimalna, međutim cena junećeg buta iznosi 1680 dinara, ribić 1960 din, rebra su 1145 dinara, i slanina 700 dinara.
                    
Preporučujemo
 
                    
                    NE SOLITE HRANU I NE KORISTITE NOŽ: Stari SRPSKI običaji i narodna verovanja na Veliki petak
17. 04. 2025. u 08:48 >> 13:47
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)