MOMIROVIĆ: Jačanje konkurencije obara cene

Novosti online

28. 03. 2024. u 13:22

KONKURENCIJA u maloprodaji u Srbiji danas je na višem nivou nego u mnogim zemljama u okruženju, a više od četvrtine prometa u Srbiji odvija se sa malim lokalnim dobavljačima, što potvrđuje važnost domaćih resursa za jačanje ekonomije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Novom Pazaru otvoren novi maloprodajni objekat koji posluje kao članica asocijacije Domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca (DTL).

МОМИРОВИЋ: Јачање конкуренције обара цене

Foto: Ministarstvo

- Ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo i obrazovanje, uz podršku malim i srednjim preduzećima, Novi Pazar je postao pravi privredni centar u ovom delu Srbije. Projekat izgradnje budućeg Kliničko - bolničkog centra u Novom Pazaru predstavlja značajnu investiciju vrednu blizu 100 miliona evra, i takvi projekti menjaju našu zemlju i život ljudi. U neposrednoj blizini, na samo 50 metara od centra, rekonstruiše se škola "Desanka Maksimović" i gradi nova sportska dvorana, u okviru projekta čija vrednost iznosi 5 miliona evra. Takođe, nedavno je završena izgradnja puta Raška – Novi Pazar, što je samo deo šireg spektra infrastrukturnih projekata, a za čiju realizaciju je izdvojeno preko 150 miliona evra. Ovo obuhvata projekte koji su završeni u prošloj godini, kao i one koji su započeti u ovoj godini, čime se potvrđuje naša neprekidna posvećenost razvoju i unapređenju uslova života naših građana“, rekao je ministar Momirović.

- Otvarenje novog maloprodajnog objekta u Novom Pazaru je značajno za našu ekonomiju, pre svega jer donosi nova radna mesta, što direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti i poboljšanju životnog standarda građana - istakao je Momirović i dodao da osim ekonomskih benefita novi supermarket predstavlja još jedan pokazatelj razvoja Novog Pazara.

- Vlada Republike Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući ravnomeran razvoj trgovine u svim delovima naše zemlje. Naš cilj je da svaki građanin Srbije, bez obzira gde se nalazio, ima jednak pristup modernoj trgovini - podvukao je ministar Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!