LETOVANJE MOŽE I ZA 100 EVRA: Kolike su cene aranžmana ove godine

E.B.T.

27. 02. 2024. u 07:00

GRAĐANI koji nisu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu iskoristili popuste, još ove nedelje mogu da ih ostvare u agencijama.

ЛЕТОВАЊЕ МОЖЕ И ЗА 100 ЕВРА: Колике су цене аранжмана ове године

Foto: D. Milovanović

Ova manifestacija juče je završena, a kako za "Novosti" kaže direktor Asocijacije turistički agencija Srbije Aleksandar Seničić, cene aranžmana su ove godine nešto više nego lane, između 10 do 15 odsto, a kod čarter aranžmana od 15 do 20 procenata. Zato je sajamski popust prilika da se poskupljenje manje oseti.

- Sajamski popust na sve vrste smeštaja, koji može da se iskoristi i ove nedelje u agencijama, kreće se od sedam odsto za čarter aranžmane, do 20 procenata za apartmanske - kaže Seničić. - Tako da ko sada uplati aranžman neće osetiti razliku u odnosu na prošlogodišnje cene.

On navodi da je najtraženija destinacija naših turista sever Grčke. Tih aranžmana u predsezoni, kraj maja i sam početak juna, kako dodaje, ima po ceni od 100 do 120 evra za 10 dana sa autobuskim prevozom, po osobi.

- U samoj sezoni, u julu, apartman boljeg kvaliteta za tročlanu porodicu, bez prevoza iznosi oko 700 do 750 evra za 10 dana, odnosno oko 250 evra po osobi - kaže naš sagovornik. - Posle Grčke, u sezoni je Turska najtraženija, kao porodična destinacija. U toj zemlji četvoročlana porodica može naći smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, sa prevozom, polupansion za 1.600 evra.

Našim turistima je za Uskrs zanimljiv Egipat, jer su temperature letnje. Krajem aprila se odlazi na tu destinaciju, a ove godine je i Tunis tražen, jer je dobar odnos cena i kvaliteta. Kako Seničić navodi, ovde se cene aranžmana za 10 dana po osobi kreću od 450 evra pa naviše.

- Egzotična mesta, poput Indonezije, Sejšela, Madagaskara su skupa - navodi naš sagovornik. - Na te destinacije odlazi oko 1.000 naših sugrađana. Najveći udeo u ceni aranžamana ima avionska karta, i samo ona, na primer, za Indoneziju košta od 1.500 do 2.000 evra.

Od dalekih destinacija, kako dodaje, najviše se traži Dubai. Ovde se mogu naći aranžmani i od 600 evra za 10 dana odmora po osobi, a idu i do nekoliko hiljada evra, sve zavisi od platežnih sposobnosti i želje putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!