RAZDVOJENI ZAHTEVI ZA SUBVENCIJE: Objašenje Ministarstva poljoprivrede

M.N.S.

12. 02. 2024. u 12:38

Podnošenje zahteva poljoprivrednih proizvođača za podsticaje po hektaru za biljnu proizvodnju i za refakciju akcize za gorivo odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, objavilo je danas Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede.

РАЗДВОЈЕНИ ЗАХТЕВИ ЗА СУБВЕНЦИЈЕ: Објашење Министарства пољопривреде

Foto Arhiva

Kako se navodi u obaveštenju upućenom poljoprivrednim proizvođačima, neophodno je da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva.

Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih računa.

Takođe, dodaju, u toku je i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar, a pri kupovini goriva neohodno je da provere da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu MPŠV i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!