PRIVREDA U PODELJENOM SVETU: Naredne nedelje u Davosu godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma

V. N.

11. 01. 2024. u 08:15

GODIŠNjI sastanak Svetskog ekonomskog fo­ruma (SEF) u Davosu biće održan od 15. do 19. janua­ra i ugostiće više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partne­ra Svetskog ekonomskog foruma, kao i lidere ci­vilnog društva, stručnja­ke, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinske agencije.

ПРИВРЕДА У ПОДЕЉЕНОМ СВЕТУ: Наредне недеље у Давосу годишњи састанак Светског економског форума

Foto Promo

Ključne teme foruma u Davosu su "Postizanje be­zbednosti i saradnje u po­deljenom svetu", "Stvara­nje rasta i radnih mesta za novu eru", "Veštačka inteligencija kao pokre­tačka snaga za privredu i društvo" i "Dugoročna strategija za klimu, pri­rodu i energiju", navodi se na veb-stranici te or­ganizacije.

Na forumu će učestvo­vati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po­što je svrstan među tri­desetak vodećih svetskih političara koji će biti na skupu.

Učesnici skupa će bi­ti i premijer Kine Li Ćijang, državni sekretar SAD Entoni Blinken, sa­vetnik SAD za državnu bezbednost Džejk Saliven, francuski predsednik Emanuel Makron, pred­sednica Evropske komi­sije Ursula fon der La­jen, premijeri Belgije i Španije Aleksander de Kro i Pedro Sančez, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.

Učestvovaće i general­ni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdrav­stvene organizacije Te­dros Adhanom Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Guteres, premi­jer Holandije Mark Rute, grčki premijer Kirija­kos Micotakis, i drugi.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski uče­stvovaće putem video- veze.

Izvršni direktor "Majkrosofta" Satja Na­dela će prema progra­mu foruma diskutovati u utorak sa osnivačem Svetskog ekonomskog fo­ruma u Davosu, Klausom Švabom.

Inteligencija

UČESNICIMA Svetskog ekonomskog foruma u Davosu će se obratiti i izvršni direktor kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI Sem Altman u okviru debate "Tehnologija u turbulentnom svetu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)