BIVŠI NEMAČKI MINISTAR FINANSIJA: Šreder bio bolji od Šolca, pametnije je uzimati jeftinu energiju direktno iz Rusije

Novosti online

29. 11. 2023. u 19:55

ZA Nemačku bi bilo pametnije da kupuje jeftin gas od Rusije nego da nabavlja isti ruski gas obilaznim putevima po previsokim cenama, rekao je bivši nemački ministar finasija Oskar Lafonten u intervjuu za Das Erste.

БИВШИ НЕМАЧКИ МИНИСТАР ФИНАНСИЈА: Шредер био бољи од Шолца, паметније је узимати јефтину енергију директно из Русије

Foto: Profimedia/ilustracija

Šreder je bio bolji kancelar od Šolca, uveren je bivši šef SPD-a i levice, bivši ministar finansija Oskar Lafonten. On je objasnio svoj stav: prema njegovim rečima, Šreder je shvatio da je industrijskoj zemlji poput Nemačke potrebna jeftina energija. Čini se da Olaf Šolc to ne shvata.

Nemačka sada nastavlja da dobija ruski gas obilaznim putevima, zbog čega je košta mnogo više. Stoga bi bilo pametnije uzimati jeftinu energiju direktno iz Rusije, insistira Lafonten.

Jeftina energija je ključna za nemačku ekonomiju i odrediće da li će stati na noge ili će se preseliti u inostranstvo. Osim toga, ovo je ključni momenat za ceo nemački budžet, koji i dalje pati od previsokih cena energenata.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024