MALI: Za 10 godina otvoreno 467 fabrika u kojima radi 114.000 ljudi

Novosti Onlajn

25. 10. 2023. u 14:06

U SRBIJI je u poslednjih deset godina otvoreno 467 fabrika u kojima je zaposleno 114.000 ljudi, izjavio je danas za skupštinskom govornicom potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

МАЛИ: За 10 година отворено 467 фабрика у којима ради 114.000 људи

Foto: Printskrin

Tokom rasprave da li je aktuelna ekonomska politika dobra za srpsku privredu ministar je poručio da kritikama poslanika nedostaju argumenti i znanje.

- Žao mi je što koristite argumente koje ne znate šta znače i tako obmanjujete javnost. Hajde da diskutujemo koje su posledice kejnzijanizma i neoliberalizma, i da li biste vi intervenisali na tržištu kad je krenula korona ili biste pustili sve male privrednike da propadnu - reko je Mali.

On je rekao da je takva politika nereagovanja dovela do toga da je 500.000 ljudi ostalo bez posla.

Mali je istakao da subvencije u Srbiji dobijaju i domaći i strani investitori, te da nijedan domaći investitor nije odbijen.

On je poručio da nijedna zemlja u regionu nije napustila politiku subvencionisanja već da se sa njima borimo za investitore, a da pritom otvaramo i kinesko tržište srpskoj privredi.

Mali je rekao da makroekonomski pokazatelji govore da je stopa nezaposlenosti danas 9,6 odsto, dok je nekada bila 25,9, te da se u auto-puteve, škole, bolnice, infrastrukturne projekte ulaže 600 milijardi dinara, kako predviđa budžet za 2024. godinu.

- To je politika od koje nećemo odustati, koja nam od 1. januara donosi rast plata i penzija koje će do 2025. iznositi 1.000 evra, odnosno između 430 i 450 evra prosečne penzije - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO: 20.000 ZA PENZIONERE SE ISPLAĆUJE OD 30. NOVEMBRA - Mali saopštio sjajne vesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima