MINISTAR MALI ODGOVORIO ZELENOVIĆU: Naučite malo razliku između nominalnog i realnog, ali vama to nije važno dok je Đilas tu

Novosti online

23. 10. 2023. u 13:32

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovorio je na optužbe Nebojše Zelenović na njegov račun, kao i na račun današnje vlasti.

МИНИСТАР МАЛИ ОДГОВОРИО ЗЕЛЕНОВИЋУ: Научите мало разлику између номиналног и реалног, али вама то није важно док је Ђилас ту

Foto Z. Jovanović

- 26. decembar 2008. godine Mirko Cvetković moli poslanike da glasaju za budžet, danas je 23. oktobar, ništa hitno, nema kraja godine. Nikada ranije ovaj budžet nije bio pred poslanicima. Kada govorite o auto-putu do Šapca, mi bismo baš toliko novca i uštedeli da ste ga vi izgradili. Vaša koalicija je koalicija Dragana Đilasa, a za mandata dok je bio gradonačelnik Beograda, njegove firme su imale direktne ugovore sa gradskim preduzećima. Naš BDP biće preko 68 milijardi, u vreme ovog gospodina bio je 33,4 milijarde. Minimalna zarada bila je 15.700 dinara, od 1. januara biće preko 400 evra. Kada je inflacija u pitanju, 2011. godine bila je 11 odsto, prosek inflacije u EU bio je 2,9 odsto, danas je 12,4 odsto, ali je u Evropi 7,4 odsto. Za razliku od vas, koji tada niste imali nikakvu krizu, a imali ste dvostruku inflaciju. Od kada je SNS došao na vlast, 142 zdravstvene ustanove su što izgrađene što obnovljene, a u njihovo vreme nijedna - istakao je ministar Mali.

Dodao je i to da Zelenoviću stvarni podaci nisu ni važni, sve dok je "Dragan Đilas tu da plaća plate i račune".

- Kada se slikao ispod albanske zastave bilo je 2019. godine u Peći, sa albanskim gradonačelnikom i pričao je o sadnji jagoda, a Viola fon Kramon bila je u Loznici na njegov poziv. Što se tiče mog lečenja, živ sam i zdrav, bilo mi je malo dete bolesno, pa sam otišao do Tiršove sa njim. Ako govorim u BDP u evrima, onda to nije nominalan iznos već realan. Naučite malo razliku između nominalnog i realnog, ali vama to nije važno dok je Dragan Đilas tu, da plaća plate i račune. Ajmo da vidimo kako ćemo se vratiti u fotelju, pa da ponovo krademo - poručio je ministar.

BONUS VIDEO: 20.000 ZA PENZIONERE SE ISPLAĆUJE OD 30. NOVEMBRA: Mali saopštio sjajne vesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!