ZA PODSTICANJE ŽESNKOG PREDUZETNIŠTVA IZDVAJA SE 600 MILIONA DINARA Mali: Bespovratna sredstva šest puta veća nego ranije

Novosti Onlajn

02. 08. 2023. u 17:47

VLADA Republike Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini, a sa ciljem jačanja ženskog preduzetništva, povećanja broja privrednih subjekata i daljeg podsticanja zapošljavanja.

ЗА ПОДСТИЦАЊЕ ЖЕСНКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА ИЗДВАЈА СЕ 600 МИЛИОНА ДИНАРА Мали: Бесповратна средства шест пута већа него раније

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

Tim povodom oglasio se i ministar finansija Siniša Mali koji je na svom zvanično Instagram nalogu napisao: 

- Za podsticanje ženskog preduzetništva namenjeno je 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, a program predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava iz budžeta i povoljnih kredita Fonda za razvoj.

Posebno me raduje što su opredeljena sredstva sada šest puta veća nego ranije, s obzirom da je prethodnim konkursom za program za žene i mlade bilo opredeljeno 100 miliona dinara, a sada je samo za žensko preduzetništvo namenjeno 600 miliona dinara, dok iznos bespovratnih sredstava ide i do 50 odsto, što je najviši procenat po svim našim programima podrške preduzetništvu - stoji u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao