TRŽIŠTE DIVLJA NAKON ODLUKE MOSKVE: Cena pšenice skočila za 8,2 odsto zbog napete situacije u Crnom moru

Tanjug

20. 07. 2023. u 14:54

CENA pšenice na robnoj berzi u Čikagu (CBOT) porasla je za više od osam odsto nakon izjava ruskog Ministarstva odbrane da će se brodovi, koji se kreću u ukrajinskim lukama u Crnom moru, smatrati prevoznicima vojne opreme.

ТРЖИШТЕ ДИВЉА НАКОН ОДЛУКЕ МОСКВЕ: Цена пшенице скочила за 8,2 одсто због напете ситуације у Црном мору

Foto: D. Dozet

Kao što pokazuju sinoćni podaci o trgovanju na CBOT, cena septembarskih fjučersa pšenice je u 21.50 sati porasla za 8,16 odsto, na 7,25 dolara po bušelu (27,216 kg), prenose RIA Novosti.

Cene su naglo porasle upravo nakon saopštenja Ministarstva odbarane Rusije, pošto je cena fjučersa pšenice u 16.59 časova bila 6,95 dolara po bušelu, a u 17.20 časova je naglo porasla za više od pet odsto, na 7,3 dolara po bušelu.

Prema podacima sa berzi, cena pšenice na CBOT je pre otvaranja berzi u SAD dodatno porasla na 7,40 dolara za bušel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)