SREĐIVANJE LOKALNIH PUTEVA: Ministar Goran Vesić razljmišlja o novom programu

S. B.

11. 06. 2023. u 11:52

MINISTAR saobraćaja Goran Vesić razmišlja da Vladi Srbije predloži program kojim bi se rekonstruisali najugroženiji lokalni putevi širom zemlje. Finasijska pomoć bi se, kako je nagovestio, tražila od Evropske unije. U planu je i program koji bi rešioo pitanje vodosnadbevanja.

СРЕЂИВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА: Министар Горан Весић разљмишља о новом програму

Foto: Ministarstvo

Razmišlja se o modelu sličnom porjektu "Čista Srbija". kojim se gradi kanalizaciona mreža u čitavoj zemlji. Kada on bude završen, kanalizaciju bi trebalo da dobije 2,3 miliona ljudi.

- Mi u ovom trenutku gradimo 475,9 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica i pred potpisivanjem smo još tri ugovora - rekao je Vesić. - To su ugovori za saobraćajnicu koja povezuje Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Novi i Stari Bečej i Kikindu. Ona je duga 175 kilometara. Tu je i ugovor za odvojak puta za Šabac i Badovince u dužini od 15 kilometara, kao i prvi deo obilaznice oko Kragujevca duge 21 kilometar. Ukupno je reč o skoro 210 kilometara novih auto-puteva i brzih saobraćajnica. Planira se izgradnja još 750 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što će učiniti da cela Srbija bude saobraćajno povezana i da investitori lakše dolaze i da se grade fabrike, razvija turizam.

Ministar je zadovoljan i rezultatima u avionskom saobraćaju. Prošle godine je Aerodrom "Nikola Tesla" opslužio 5,6 miliona putnika, a ove godine se očekuje da kroz njega prođe najmanje sedam miliona putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove