"ZELENE TRAKE" ZA LAKŠU TRGOVINU NA ZAPADNOM BALKANU: Smanjuje se vreme čekanja, logistika efikasnija

E.B.T.

19. 05. 2023. u 15:04

ZAJEDNIČKA deklaracija CEFTA-TCT "Unapređenje Zelenih traka", koja će dodatno olakšati transport i trgovinu sa ciljem smanjenja vremena čekanja i poboljšanja efikasnosti logističkih i vrednosnih lanaca EU, usvojena je na Samitu o povezivanju u Budvi.

ЗЕЛЕНЕ ТРАКЕ ЗА ЛАКШУ ТРГОВИНУ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ: Смањује се време чекања, логистика ефикаснија

Foto: Tanjug

- Bolja transportna povezanost i veća mobilnost osnažuju vezu i podstiču saradnju zemalja Zapadnog Balkana i članica EU, pospešuju ekonomske prilike i povoljno utiču na standard građana regiona - poručeno je na Samitu o povezivanju u organizaciji CEFTA i Transportne zajednice.

Ocenjeno je i da je važno nastaviti rad na Zelenim koridorima koji su uvedeni u toku pandemije, i raditi na njihovom širenju prema evropskoj granici. Ovaj skup okupio je ministre za saobraćaj, direktore carinskih službi i ostale visokopozicionirane službenike Zapadnog Balkana i susednih država EU članica, kao i posmatrače u Transportnoj zajednici - Moldaviju, Ukrajinu i Gruziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima