KLIZIŠTE ZAUSTAVILO BAGER U RB KOLUBARA: Đedović - Nema povređenih u havariji, snabdevanje strujom nije ugroženo (FOTO)

Tanjug

25. 01. 2023. u 02:06 >> 02:15

U RUDARSKOM basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa i istakla da neće biti ugroženo snabdevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta.

КЛИЗИШТЕ ЗАУСТАВИЛО БАГЕР У РБ КОЛУБАРА: Ђедовић - Нема повређених у хаварији, снабдевање струјом није угрожено (ФОТО)

Foto printskrin instagram/dubravka.djedovic

-Došlo je do havarije u RB Kolubara, klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je znčajan za ovo istočno polje (E) i htela sam da se uverim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povređen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju, rekla je Đedovićeva.

Istakla je da neće biti ugroženo snabdevanje strujom, kao ni toplotnom energijom za stanovnike Lazarevca i okolnih mesta.

-Trafostanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali ona samo napaja kopove, to jest ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac, rekla je Đedovićeva.

Kaže da je, ipak, brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u poslednje dve nedelje i da će zbog ove havarije biti još niža.

- Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje građana električnom energijom došli u pitanje. Iz papira i izveštaja se neke stvari ne mogu videti i zato sam tu večeras da se uverim da su stvari pod kontrolom - došlo je do havarije, ali nije ugroženo ni snabdevanje strujom okolnih mesta, a ni grejanje, zaključila je Đedovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu