MOMIROVIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Moramo da idemo napred, nastavljamo da gradimo Srbiju

Novosti online

07. 10. 2022. u 14:50

SVEDOCI smo da danas gradimo fantastične auto-puteve, brze pruge, aerodrome, ali ako ne gradimo i ne ojačamo domaće privatne kompanije koje će izdržati krizu koja je pred nama, kao što su se prevazišle i krize koje su ostale u decenijama iza nas, nećemo ispuniti glavni cilj, a to je moderna i ekonomski jaka Srbija, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, danas nakon otvaranja novog pogona fabrike „Belt” u Sremskoj Mitrovici.

МОМИРОВИЋ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Морамо да идемо напред, настављамо да градимо Србију

Foto: Ministarstvo

- Kompanija „Belt” je jedna od takvih kompanija koja radi i posluje od 1991. godine, koja baštini jake porodične vrednosti, koja će i u budućnosti nastaviti da upošljava nove radnike i na pravi način predstavlja našu industriju širom Evrope - naglasio je ministar Momirović. 

Foto: Ministarstvo

Ministar Momirović je dodao da je Sremska Mitrovica doživela neverovatne promene u prethodnim godinama, a tokom sledeće nedelje biće raspisan tender i za proširenje luke. Realizacija ovog projekta predstavlja ozbiljnu podršku industriji u ovom delu zemlje, u vrednosti od 42 miliona evra i radiće se zajedno sa partnerima iz Evropske investicione banke i Svetske banke. 

Foto: Ministarstvo

Vlasnik kompanije „Belt” Tomislav Beloica, kao i predsednik skupštine opštine Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović ovom prilikom su se složili da zahvaljujući efikasnoj i odgovornoj lokalnoj samoupravi, Sremska Mitrovica može očekivati još novih investicija. 

Neposredno pre otvaranja novog pogona fabrike „Belt” u Sremskoj Mitrovici, ministar Momirović obišao je radove na deonici Sremska Rača – Kuzmin, čija je ukupna dužina 18 km sa mostom preko reke Save i predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo. Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselje Kuzmin sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde će biti izgrađen most preko reke Save u dužini od 1327 m. Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin koja predstavlja vezu auto-puta Beograd–Šid sa auto-putem Kuzmin – Sremska Rača. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANCI GLAVNI KUPCI RUSKE SIROVINE: Isplivali podaci za 2023. godinu