TEŠKOĆE U FRANCUSKOJ: Pariski region ima problem sa obezbeđivanjem dovoljnih zaliha goriva

Novosti online

07. 10. 2022. u 09:43

OKO 10 odsto benzinskih pumpi u Pariskom regionu ima problem sa obezbeđivanjem dovoljnih zaliha goriva, izjavio je danas portparol francuske vlade Olivije Veran, mada je ponovio da Francuska ima dovoljne zalihe benzina generalno.

ТЕШКОЋЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Париски регион има проблем са обезбеђивањем довољних залиха горива

Foto: AP

 - Postoje privremeni problemi u vezi sa distribucijom - rekao je Veran za TV BFM i RMC Radio, izveštava Rojters.

On je dodao da 90 odsto pumpi u Parizu nema problema na tom planu, mada 15 odsto benzinskih stanica u celoj Francuskoj ima "privremene teškoće" takve vrste.

Francuska vlada je ranije ove nedelje saopštila da je upotrebila svoje strateške rezerve goriva za snabdevanje benzinskih stanica, koje su presušile usled štrajkova radnika u rafinerijama i depoima koji su poremetili proizvodnju i blokirali isporuke.

BONUS VIDEO:

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)