MINISTAR MOMIROVIĆ OBIŠAO FRUŠKOGOSKI KORIDOR: Izgradnja koridora od neprocenjivog značaja za Vojvodinu

Novosti online

04. 10. 2022. u 16:27

FRUŠKOGORSKI koridor je jedan od ključnih razvojnih projekata za našu zemlju, i trenutno se nalazimo na jednom od dva mosta koji gradimo na teritoriji Novog Sada i upravo će izgradnja ovog mosta kao i izgradnja Obilaznice oko Novog Sada promeniti perspektivu i učiniti da ovaj grad postane moderniji i moćniji, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, danas nakon obilaska radova na montaži pomoćnog mosta, koji će služiti za potrebe izvođenja radova na konstrukcijiglavnog mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ОБИШАО ФРУШКОГОСКИ КОРИДОР: Изградња коридора од непроцењивог значаја за Војводину

Foto: Ministarstvo

- Ponosan sam što u uslovima energetske krize, i uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi, ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih investicija, a trenutno gradimo 10 auto-puteva, od kojih je jedan Fruškogorski koridor u čijem sklopu se između ostalog nalazi i izgradnja budućeg najvećeg tunela u Srbiji - izjavio je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo

Ministar Momirović je dodao da samo ukoliko budemo jedinstveni, ako se zajedno orijentišemo na održivoj potrošnji energenata, jednostavno, ako budemo štedeli struju, uspećemo da realizujemo svezapočete projekte, jer samo kao jedinstvena Srbija, koje je ispresecana novoizgrađenim autoputevima, možemo da zanemarimo prošlost, nastavimo ka budućnostzi i iz ove krize izađemo jači.

BONUS VIDEO:

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)