BIVŠI FINANSIJER VOLSTRITA: Zapad "pucao sebi u nogu", ruska privreda postala samoizdrživa

Novosti online

07. 08. 2022. u 10:39

EKONOMSKI rat koji su zapadne zemlje pokrenule protiv Rusije imao je suprotne rezultate, rekao je bivši finansijer sa Volstrita Majkl Hadson u intervjuu za nemačku publikaciju Junge Velt, prenose RIA Novosti.

БИВШИ ФИНАНСИЈЕР ВОЛСТРИТА: Запад пуцао себи у ногу, руска привреда постала самоиздржива

Foto: EPA

- Zapadne sankcije su učinile uslugu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. One ne samo da su učinile Moskvu ekonomski nezavisnom, već su donele i dodatni prihod državnom budžetu zbog rasta cena energenata... Ruska privreda postaje samodovoljna - istakao je ekonomista.

Foto: Printskrin/www.jungewelt.de

Štaviše, prema ekspertu, zapadne zemlje su „pucale sebi u nogu“ uvodeći ograničenja.

- Vašington je zamrznuo sve račune u ruskim dolarima i evrima. Kao odgovor, Moskva se povukla iz dolarskog sistema i odlučila da prebaci plaćanja za naftu, gas, titanijum i aluminijum u rublje. Ove kontramere su dovele do jačanja rublje. Ispravno je reći da su SAD i EU pucale sebi u nogu - rekao je Hadson.

Nakon početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, Zapad je pojačao pritisak sankcija na Moskvu: ruska imovina vredna stotine milijardi dolara je zamrznuta, Evropska unija je već usvojila sedam paketa restriktivnih mera, uključujući embargo na ugalj i ulje. Sve se to već pretvorilo u probleme samog Zapada, izazivajući nagli porast inflacije i cena hrane i goriva.

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DOMBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)