VUČIĆ: Nikad nismo imali povećanje penzija od 19 odsto

Novosti online

06. 07. 2022. u 11:51

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić govorio je danas u Ivanjici o povećanju penzija za oko 19 odsto, počev od novembra, i naveo da će država nastojati da tokom zime bude izdvojeno i za jednokratnu pomoć, ali da to zavisi od stanja u državnoj kasi.

ВУЧИЋ: Никад нисмо имали повећање пензија од 19 одсто

Foto: PRintskrin

- Gledaćemo da već od novembra imate povećanje penzija, zaključno sa januarom, u visini od oko 19 odsto, gotovo 20 procenata. Nikada toliko povećanje penzija nismo imali - rekao je Vučić obraćajući se građanima Ivanjice, uoči sastanka sa predsednicima opština Moravičkog okruga.

Naglasio je da se ne radi o jednokratnoj pomoći, već o nečemu što je za stalno.

Pojedini okupljeni su ga upitali šta je sa jednokratnom pomoći za penzionere, na šta je Vučić u šali konstatovao da "kada je neko rekao da Srbinu nije moguće ugoditi, mora da je Ivanjicu posetio".

- Prošli put kada sam posetio Ivanjicu rečeno mi je - što pričaš samo o jednokratnim merama, sada kada kažem dobijate za stalno 20 odsto povećanje, pitate me šta je sa jednokratnom pomoći... Nikada ne možete da zadovoljite želje ljudi - rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da će država gledati tokom zime da bude i jednokratne pomoći, ali da najpre mora analizirati državnu kasnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili