ZA DVA I PO DANA 822.895 PRIJAVA: Ogromno interesovanje za pomoć države namenjenu građanima od 16 do 29 godina

E. B. T.

17. 01. 2022. u 19:47

ZA jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, u ponedeljak do podne prijavilo se 822.895 mladih. Prijava građana od navršenih 16 do navršenih 29 godina, počela je u subotu i trajaće do 30. januara, a isplate slede od 1. februara.

ЗА ДВА И ПО ДАНА 822.895 ПРИЈАВА: Огромно интересовање за помоћ државе намењену грађанима од 16 до 29 година

Arhiva

Procenjeno je da oko milion mladih ima pravo na ovu pomoć. Oni koji se još nisu prijavili, to mogu da urade putem portala Uprave za trezor. Potrebno je da unesu svoj JMBG, broj lične karte i da izaberu banku u kojoj žele da im novac bude uplaćen. Nakon toga sredstva mogu da se podignu sa ličnom kartom.

Da je interesovanje veliko videlo se već u prvom minutu kada je počela prijava, tada je svoje zahteve podnelo 1.370 osoba, a nakon 18 sati bilo je prijavljenih više od pola miliona.

Ministar Siniša Mali ranije je ocenio da ogromno interesovanje za ovaj vid pomoći potvrđuje da je u pitanju prava mera koja pokazuje snagu države. On je istakao da su ta sredstva izdvojena da bi se smanjile negativne posledice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

- Ova mera je važna, jer država želi da pokaže da podržava mlade na kojima naša zemlja ostaje - kazao je Mali. - Oni su prioritet, želimo da osete optimizam i da vide da naša ekonomija ide napred.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)