Veliki kupci svetske industrije na InterConnectu

Promo

29. 03. 2024. u 15:25

„InterConnect“, jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u mašinskom sektoru u regionu, okupiće polovinom aprila u Beogradu predstavnike 17 vodećih velikih i srednjih kompanija iz Nemačke, Švedske, Slovenije, BiH, među kojima su „Hisense Gorenje Europe“, „Kiekert“, COMPLEO, BUFAB, DBW, VIRS, „iForm“, zainteresovanih da uspostave dobavljačke lance i dogovore nove poslove i saradnju sa preduzećima na Zapadnom Balkanu.

Велики купци светске индустрије на InterConnectu

Foto:

Fokus ovogodišnje konferencije je na sektorima industrijskih proizvoda i mašina, plastike, gume i obrade metala, a skup će biti odlična prilika da kompanije iz Srbije i regiona, u direktnim B2B razgovorima razmotre mogućnosti saradnje, izvoza i uključivanja u dobavljačke lance.

Tanja Lindel, pomoćnik direktora Sektora udruženja privrede Privredne komore Srbije (PKS) kaže da su se od stranih kompanija za konferenciju prijavile firme koje traže dobavljače u sektoru metaloprerađivačke industrije, industrije gume i plastike.  “U pitanju su velike kompanije ali i  kupci srednje veličine, tako da šanse imaju domaće kompanije različitih veličina. Najviše se traže usluge izrade alata, CNC mašinska obrada, brizganje plastike, livenje aluminijuma, metalne konstrukcije, obrada lima, različiti delovi za potrebe pojedinih kupaca”, kaže Lindel. Ono što je posebna prednost, kako ističe, jeste što u ime većine kupaca dolazi operativni nivo menadžmenta, ljudi koji su direktno zaduženi za nabavku i koji mogu odmah da krenu u konkretne pregovore.

“Sektoru mašina i opreme Srbije i uopšte Zapadnog Balkana, potrebne su nove mogućnosti za povezivanje sa evropskim i svetskim tržištem, da u direktnom kontaktu sa kupcima predstave svoje kapacitete, mogućnosti i naprave nove poslove. Za razliku od nastupa na međunarodnim sajmovima, događaj posvećen isključivo industrijskom povezivanju pruža šansu većem broju dobavljača uz niže troškove, a kupcima jedinstvenu priliku da na licu mesta posete i uvere se u kvalitet dobavljača. Zato smo odlučili da podržimo i razvijamo InterConnect, koji na domaćem terenu okuplja najbolje iz ove industrije i povezuje sa svetom,“ izjavio je Bojan Janković, menadžer za razvoj tržišta Projekta Velika mala privreda koji finansira USAID.

Bojana Lakić iz kompanije “Streit Nova” koja proizvodi delove za autoindustriju kaže da su u Interconnectu prepoznali firme kojima mogu ponuditi svoje usluge i sklopiti partnerstva. “Ovo je odlična prilika da se sa potencijalnim klijentima povežemo i eventualno razvijemo međusobnu saradnju. Smatramo da smo konkurentni i da iza nas stoji dugogodišnje iskustvo saradnje sa vodećim kompanijama na tržištu. Naša ciljna grupa su firme kojima su potrebne usluge mašinske obrade metala, iz oblasti automobilske industrije, ali takođe i iz drugih industrijskih grana.  Očekujemo da će nas ovaj događaj podržati u širenju našeg međunarodnog poslovanja”, ističe Lakić.

Milorad Četnik iz kompanije “4M Specijalni alati” koja se bavi proizvodnjom specijalnih alata u autoindustriji kaže da je konferencija prilika da se istraži tržište, zahtevi kompanija ali i da se nauči o novim trendovima u poslovanju. “Već duže vreme uspešno poslujemo sa partnerima iz Nemačke, Francuske, Holandije. Imamo uspešnu saradnju sa renomiranim kompanijama iz Srbije i sveta, ali nam je važno da širimo saradnju i na taj način obezbedimo stabilnost poslovanja”, ističe Četnik.

„InterConnect“ organizuju Privredna komora Srbije i firma „Convestenics“, uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.  Sponzor događaja je NLB Komercijalna banka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!