Domaće kompanije prvi put na „Arab Health“ u Dubaiju (FOTO)

Promo

29. 01. 2024. u 16:07

U Dubaiju je danas počeo međunarodni sajam farmaceutske industrije „Arab Health“ 2024 na kojem prvi put učestvuje 12 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Домаће компаније први пут на „Arab Health“ у Дубаију (ФОТО)

Foto: Nina Mirković

Domaće kompanije nastupaju na sajmu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima (UAE) od 29. januara do 1. februara, na Nacionalnom paviljonu Srbije u sektoru Medical equipment & devices (medicinska sredstva i oprema).

Svoje proizvode i usluge svetskoj javnosti predstavljaju Hemijska industrija „Nevena“, Leskovac, „Neomedica” i „Proxima” iz Niša, „Elephant Pharma” Beograd, Institut za primenu nuklearne energije - INEP iz Zemuna-Beograd, „Uniplast“ iz Čačka, „Milpharm” iz Užica, „Cortex Labs” i „Esensa“ iz Beograda, „Par Pak“ Zemun, „Privredno društvo VZK” iz Beograda, i „Stojanović Pharm“ iz Novog Sada.

- Najbolje kompanije iz oblasti zdravstva iz čitavog sveta danas su u Dubaiju na sajmu ‘Arab Health’. Među 180 zemalja učesnica, učestvuje i Srbija, koju će predstaviti 12 naših kompanija koje nude zanimljiva rešenja iz oblasti inovativnog zdravstva ali i medicinske opreme - kaže Maja Antolović, direktorka Predstavništva PKS u Dubaiju.

Domaće kompanije koje prvi put učestvuju na ovom sajmu imaju priliku da vide i koja su to najnovija svetska rešenja i inovacije u oblasti zdravstva, a koje je moguće primeniti i u našoj zemlji, dodaje Antolović. Antolović ističe da firme koje rade u srpskom zdravstvu imaju šta da ponude svetu i da ih očekuje veliki broj B2B sastanaka na sajmu.

Predstavnici kompanija iz Srbije zadovoljni su organizacijom i očekuju važne sastanke sa potencijalnim partnerima i nove izvozne poslove. Kako ističu, tržište UAE veoma je značajno za plasman proizvoda iz Srbije ali i kao regionalna baza za ostala tržišta Bliskog istoka.

„Dubai Health Fair“, poznat kao „Arab Health“, jedan je od vodećih svetskih sajmova posvećen industriji koja posluje u oblasti zdravstva. Održava se svake godine od 1975. godine u Dubaiju u izložbenom i kongresnom centru. Tokom godina postao je jedan od najznačajnih događaja za industriju posvećenu zdravstvenoj zaštiti koji ima ključnu ulogu u okupljanju pokretača regionalne i međunarodne politike, inovativnih kompanija, zdravstvenih radnika, proizvođača i distributera medicinskih sredstava.

Na ovogodišnjem „Arab Health“ sajmu očekuje se više od 110.000 posetilaca, a učestvuje preko 3.450 izlagača iz 180 zemalja.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!