UKLJUČIĆE NAJZNAČAJNIJE KOMPANIJE: Privredne komore Srbije i Dubaija formiraju prvi Poslovni savet

Novosti online

19. 10. 2023. u 16:11

PRIVREDNA komora Srbije (PKS) i Privredna komora Dubaija formiraće prvi zajednički Poslovni savet u koji će biti uključene sve najznačajnije kompanije Srbije i Dubaija.

УКЉУЧИЋЕ НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ КОМПАНИЈЕ: Привредне коморе Србије и Дубаија формирају први Пословни савет

Foto: PKS

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i  Muhameda Al bin Rašid Luta (Muhammad Ali bin Rashid Lootah), predsednika Privredne komore Dubaija.

Novi Poslovni savet Srbije i Dubaija biće aktivno uključen i u organizaciju Biznis foruma koji se planira u Srbiji nakon potpisvanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između naše zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u Beograd će dovesti neke od najznačajnijih kompanija iz Dubaija koje su zainteresovane za ulaganje u našu zemlju.

- Danas smo dobili zvaničnu potvrdu da u prvom kvartalu sledeće godine organizujemo veliku privrednu misiju Dubaija u Beogradu. Očekujemo sve najveće privrednike iz Dubaija, veoma su zainteresovani da ulažu u naše kompanije, ali i da investiraju u nova inovativna rešenja. Veoma ih interesuje šta je to pokrenulo Srbiju da postane hab za nove tehnologije i IT - rekao je Čadež.

Zajedno sa direktorkom Predstavništva Privredne komore Srbije u Dubaiju Majom Antolović, predsednici privrednih komora Marko Čadež i Muhamed Al bin Rašid Luta obišli su i nove prostorije PKS u Dubaiju koje se nalaze u zgradi Privredne komore Dubaija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)