Transfer znanja i digitalne usluge PKS u fokusu razgovora sa komorom UAE

Novosti online

18. 10. 2023. u 15:51

FEDERALNA privredna komora Ujedinjenih Arapskih Emirata veoma je zainteresovana za usluge koje pruža Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije i transfer znanja u oblasti IT-ja i povezivanja tradicionalnih i inovativnih kompanija.

Трансфер знања и дигиталне услуге ПКС у фокусу разговора са комором УАЕ

Foto: PKS

- Predsednik Federalne komore zainteresovao se za usluge, u svetu već prepoznate, koje Centar za digitalnu transformaciju PKS pruža već šest godina malim i srednjim preduzećima sa ciljem da se modernizuju i digitalizuju - istakao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, nakon sastanka sa Abdulahom M. Al Mazruijem, predsednikom Federalne privredne komore UAE u Abu Dabiju.

Čadež je podsetio da je Centar za digitalnu transformaciju PKS prepoznat po obukama i načinu sertifikacije digitalnih konsultanata koji zajedno sa kompanijama rade na procesima digitalne transformacije.

- Veoma su zainteresovani da preuzmu ove servise od nas i iskoriste ih kao jednu od svojih usluga u Emiratima - rekao je predsednik PKS.

Navodi da je zahvaljujući Centru za digitalnu transformaciju PKS više od 4.000 kompanija u Srbiji prošlo proces digitalizacije svog poslovanja.

Tokom razgovora sa kolegom Al Mazurijem, ukazano je da će Privredna komora Srbije (PKS) i Federalna komora UAE proširiti postojeći sporazum o saradnji, i raditi zajedno na organizaciji velikog poslovnog foruma početkom naredne godine u Beogradu.

Foto: PKS

- Dogovorili smo sa prijateljima iz Privredne komore UAE, koja objedinjuje privredne komore svih Emirata, da proširimo i konkretizujemo našu saradnju - izjavio je Čadež.

Po njegovim rečima, pripreme za organizaciju poslovnog foruma već su u toku, a pored tradicionalnih sektora u kojima dve zemlje imaju dobru saradnju, poput, agrara i razvoja sektora nekretnina, planira se i povezivanje u novim oblastima.

- Veoma su interesantni IT, inovacije, usluge, sektor obrade retkih metala i ulaganje u te kapacitete koje na  Zapadnom Balkanu imamo - kaže Čadež.

Čadež se tokom višednevne radne posete UAE prethodno sastao i sa ministrom spoljne trgovine Ujedinjenih Arapskih Emirata Tani Bin Ahmedom Al Zejudijem, generalnim sekretarom Međunarodnog Saveta investitora UAE Džamalom Al Džarvanom, i drugima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima