Publikacije koje promovišu održivo i društveno odgovorno poslovanje

Novosti onlajn

04. 10. 2023. u 14:11 >> 14:11

Privredna komora Srbije objavila je dve publikacije namenjene kompanijama koje žele da jačaju segment društveno odgovornog poslovanja kao i da razvijaju strategije poslovanja u skladu sa principima održivosti.

Публикације које промовишу одрживо и друштвено одговорно пословање

Foto: PKS

- Publikacija primera dobre prakse dobitnika i nosioca priznanja Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert može se pruzeti  – OVDE

Publikaciju "Održivost i ESG rečnik – 110 pojmova koje je dobro da znate" možete preuzeti – OVDE

Nakon završenog devetog ciklusa Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert, Privredna komora Srbije je objavila publikaciju primera dobre prakse - dobitnika nagrade i nosilaca priznanja.  Publikacija obuhvata 21 primer iz prakse kompanija koje su svoju podršku usmerile na sledeće oblasti: ugroženim grupama stanovništva; zaštiti životne sredine; lokalnoj zajednici; deci i mladima; zaposlenima; unapređenjima u sportu; obrazovanju i ulaganjima u kulturu.  

" Ove kompanije i organizacije u 60% slučajeva poseduju strategiju društveno odgovornog poslovanja, kao dokaz da planski pristupaju društveno odgovornom modelu poslovanja. Poseban izveštaj o održivom poslovanju kojim informišu zainteresovane strane o svim elementima održivog i društveno odgovornog poslovanja godišnje izrađuje 45% kompanija i deo su publikacije". kaže Dušan Stokić, rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost.

Kako održive strategije poslovanja podrazumevaju i ujednačeno i pravilno razumevanje i tumačenje pojmova održivosti, Privredna komora Srbije je u okviru projekta Responsible Business Hub objavila publikaciju – „Održivost i ESG rečnik – 110 pojmova koje je dobro da znate“.  Projekat Responsible Business Hub podržava Nemačka razvojna saradnja, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u okviru projekta “Inicijativa za globalnu solidarnost”

Koristi od ove publikacije mogu imati poslovni lideri i njihovi timovi, ali i pojedinci, neprofitne organizacije, kao i druge zainteresovane strane koje se bave izradom strategija održivosti i primenom ekoloških, društvenih i upravljačkih  inicijativa (ESG), što treba da utiče na sprečavanje zloupotrebe ESG termina u komunikaciji sa korisnicima i javnošću, ali i da onemogući njihovo preterano pojednostavljivanje. Neki od osnovnih ESG termina treba da pruže polaznu osnovu za preduzimanje akcija koje će doprineti unapređenju u lokalnoj zajednici, životnoj sredini, ljudskim i radnim pravima.

Foto: PKS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)