KONKURS ZA PREDUZETNICE: Preduzetnice požurite - još 6 dana za prijavu!

PKS

28. 09. 2022. u 22:02

ŽENE preduzetnice sa Zapadnog Balkana, čija se preduzeća bave proizvodnjom hrane, do 3. oktobra mogu da se prijave na konkurs u okviru projekta „Žene u izvozu hrane" (WEXPORT FOOD), kako bi njihovi proizvodi postali deo američkog tržišta putem e-platformi Amazon i Valmart.

КОНКУРС ЗА ПРЕДУЗЕТНИЦЕ: Предузетнице пожурите - још 6 дана за пријаву!

Foto PKS

Program sprovodi Filly Foods LtD, kompanija specijalizovana za prodaju etno, visokokvalitetne i premijum hrane sa sedištem u Vašingtonu, u saradnji sa konsultantskom agencijom Digital Drive iz Beograda.

Preduzetnica Ksenija Albunović, direktorka kompanije Granum, navodi da se njena firma bavi proizvodnjom zdrave hrane. Povezivanje sa drugim tržištima, kaže, od presudnog je značaja za razvoj ženskog preduzetništva u zemlji.

"Ovaj projekat povezaće nas sa američkim tržištem i krenućemo, za početak, sa onlajn prodajom", rekla je Albunovićeva.

Žensko preduzetništvo se u Srbiji iz dana u dan sve više razvija i potrebna je dodatna podrška preduzetnicama u zemlji, ističe Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije. Upravo je ovaj konkurs prilika za internacionalizaciju domaćih i regionalnih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati