KREĆU PRIJAVE ZA NAJDOMAĆINA SRBIJE: Prijavite se i osvojte vredne nagrade

Novosti online

01. 03. 2024. u 10:30

NAJBOLjI poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine. Prijave za "Najdomaćina 2024" počinju 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024. Ukupni nagradni fond biće uvećan ove godine, a novina je da će pored novčanih, naši najbolji poljoprivrednici osvojiti i brojne robne nagrade.

КРЕЋУ ПРИЈАВЕ ЗА НАЈДОМАЋИНА СРБИЈЕ: Пријавите се и освојте вредне награде

Foto: Novosti

Podsetimo, na prošlogodišnjem konkursu za "Najdomaćina 2023" bilo je prijavljeno preko 400 gazdinstava iz cele Srbije. U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili: Topola, Šabac, Prokuplje, Guča. Glavna nagradu prošle godine odneo je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada, a nagradu mu je uručila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Karavan "Najdomaćin 2024" ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji.

Izbor za najboljeg poljoprivrednika trajaće tokom cele godine, a prvi ovogodišnji događaj biće u okviru Međunarodnog sajma poljoprivrede u Bogatiću. Tamo će "Najdomaćin" imati svoj štand gde će poljoprivrednici moći da se bliže upoznaju sa pravilima ovogodišnjeg konkursa.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

Pored vaših prijava relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top-liste.

Budžet za agrar je rekordan - ukupna vrednost državne kase za poljoprivredu 2024. godine iznosi 119 milijardi dinara! To znači da će ove godine skoro 7 odsto poreskih prihoda budžeta Republike Srbije biti od agrosektora.

Pored brojnih subvencija države, poljoprivrednici mogu da učestvuju na brojnim konkursima. Potpisani su važni međunarodni ugovori koji garantuju izvoz naše hrane.

Ništa od toga ne bi bilo moguće bez vrednih poljoprivrednika koji su mnogo više od toga. Oni hrane, čuvaju i brinu o našoj zemlji. Oni su domaćini i vreme je da ih javno pohvalimo i nagradimo.

Finalisti će biti posebno predstavljeni kroz serijal tekstova, kako bismo kroz dobre priče ukazali na značaj poljoprivrede i vrednosti koje neguju pravi domaćini.

Ako vaš porodični posao ili posao neko koga znate odgovara navedenim kriterijuma, pozivamo vas da se prijavite klikom na ovaj link.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Novosti će kao medijski partner okupiti najrelevantnije stručnjake i zvaničnike agrosektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024