NA RASPOLAGANJU 30 MILIONA: Raspisan Konkurs za podsticaj poljoprivrednicima u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

10. 05. 2023. u 21:14

Odlukom Gradskog veća raspisan je konkurs za podsticaj investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava kraljevačkog kraja.

НА РАСПОЛАГАЊУ 30 МИЛИОНА: Расписан Конкурс за подстицај пољопривредницима у Краљеву

G.Šljivić

Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je bezmalo 30 miliona dinara, a nosioci poljoprivrednih gazdinstava do 9. juna moći će da konkurišu za sredstva za nabavku kvalitetnih priplodnih i grla za proizvodnju mesa - goveda, ovaca, svinja i koza, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih zasada voćki, hmelja i vinove loze, kao i za podizanje i opremanje plastenika za povrće, voće i cveće.

G.Šljivić

 

Osim toga predviđeno je i subvencionisanje investicija u mašine i opremu za navodnjavanje zasada žitarica, industrijskog, aromatičnog i začinskog bilja, kao i nabavku novih pčelinjih društava i opreme.

- Od ukupne vrednosti investicije podsticaj može iznositi 30, odnosno 45 odsto u brdsko-planinskom području. Kao i lane, najviši iznos koji je moguće dodeliti je 250.000 dinara – kaže Dragan Čorbić, predsednik Saveta za poljoprivredu grada Kraljeva.

U ovogodišnjem gradskom budžetu za poljoprivredu i ruralni razvoj ukupno je izdvojeno 130 miliona dinara, od kojih 85 za razne vidove podsticaja gazdinstvima, a 44 miliona za komasaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024