POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA: Opština Kladovo otvorila tri šaltera

S. M. J.

10. 04. 2023. u 12:49

POLjOPRIVREDNI proizvođači svoja gazdinstva mogu da registruju putem portala eAgrara i na tri opštinska uslužna šaltera u Kladovu.

ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Општина Кладово отворила три шалтера

Foto: Opština Kladovo

Opština Kladovo uključila se u proces registracije poljoprivrednika u okviru e-Agrara, otvaranjem tri šaltera za te namene u Opštinskoj upravi sa ciljem da pomogne poljoprivrednicima da se registruju, obnove svoju registraciju, a svoja domaćinstva stave u aktivno stanje. U opštini Kladovo, inače, postoji 1.061 poljoprivredno gazdinstvo.

- Opština Kladovo je omogućila našim poljoprivrednicima da putem eAgrara izvrše svoju preregistraciju. Ta pomoć se ogleda, pre svega, u otvaranju tri šaltera u Opštinskoj upravi i u kojoj će zaposleni u Opštinskoj upravi u saradnji sa stručnim službama iz Negotina i stručnim službama u Opštinskoj upravi omogućiti našim poljoprivrednicima lakšu prijavu na sam portal – kaže Dušan Belić, zamenik načelnika Opštinske uprave opštine Kladovo.

U lokalnoj samoupravi pozivaju poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Kladovo da se kod njih informišu o aktuelnim podsticajima u svim granama poljoprivrede, a Opštinska uprava će im, u saradnji sa savetodavcima regionalne Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Negotin, dati podršku i pomoći da saznaju na koji način da ostvare određene subvencije u poljoprivredi, čiji su prvi pozivi već raspisani.

- Sve će biti transparentno i oglašeno na portalu, na sajtu opštine Kladovo i očekujemo da će svi biti u mogućnosti da to urade i nadam se da se uspešno prijave za buduće subvencije Ministarstva poljoprivrede – dodaje Belić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)