BIĆE KIŠE, A PONEGDE I SNEGA: Vreme u narednim danima hladno, poznato kada možemo očekivati povratak prolećnih temperatura

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 04. 2024. u 12:38

PREMA prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra nas očekuje delimično vedro jutro.

БИЋЕ КИШЕ, А ПОНЕГДЕ И СНЕГА: Време у наредним данима хладно, познато када можемо очекивати повратак пролећних температура

Foto: Tanjug

Sutra će u toku dana u većem delu zemlje biti promenljivo vreme uz smenu oblačnih i sunčanih intervala i suvo vreme, a samo se ponegde u Vojvodini, uz više oblačnosti, pre podne i sredinom dana očekuje kratkotrajna kiša.

Uveče će se razvedriti.

Duvaće uglavnom slab promenljiv vetar na severu i istoku Srbije i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura biće od 2 do 7 °C, a najviša od 13 do 17 °C.

U drugoj polovini noći na jugu i jugoistoku Srbije uslediće novo naoblačenje, pred jutro ponegde s kišom.

U Beogradu jutro će takođe biti pretežno vedro. U toku dana biće promenljivo uz smenu oblačnih i sunčanih intervala. Uveče će se razvedriti. Duvaće vetar slab do umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 6 °C, a najviša oko 14 °C.

Do četvrtka, 25. aprila, biće umereno do potpuno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine, a na visokim planinama u toku noći ili u jutarnjim satima sa snegom.

Veća količina padavina očekuje se u utorak, 23. aprila, u drugom delu dana, na jugu i istoku Srbije, od 15 do 25 mm, lokalno i preko 30 mm, dok će u košavskom području biti vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati udare olujne jačine.

Od petka, 26. aprila, pretežno sunčano i postepeno toplije, a samo se još u petak u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)