OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Evo kako će izgledati nova školska godina u OOŠ "Vladislav Ribnikar"

Novosti online

16. 04. 2024. u 16:40

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će se obrazovno-vaspitni rad Ogledne osnovne škole ,,Vladislav Ribnikar“ u školskoj 2024/2025. godini organizovati u postojećem prostoru škole, a do odluke o Memorijalnom centru i početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole.

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Ево како ће изгледати нова школска година у ООШ Владислав Рибникар

Foto: D. Milovanović

Đukić Dejanović je navela da je ova odluka doneta nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi, putem koje se 97 odsto njih izjasnilo da žele da škola ostane u postojećem objektu do početka građevinskih radova.

Ministarka je zahvalila roditeljima i zaposlenima što su i na ovaj način uzeli učešće u donošenju odluka koje su važne za školu i učenike.

Kako je navela, vrlo je važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan.

Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal, rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka je naglasila da je pred svima jedan složen proces i da će se uz naredne konsultacije i širok dijalog o Memorijalnom centru doći do rešenja.

Đukić Dejanović je podsetila da je formirana Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koja usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra.

Radna grupa, u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predložiće konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra.


BONUS VIDEO - POTRESNO: Neobjavljen snimak posle masakra u školi na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?