VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA APRILA: Meteorolog Todorović otkriva - Stižu pljuskovi i prašina iz Afrike

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 04. 2024. u 19:37

NEDELjKO Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 otkrrio je da nas u sredu očekuje najhladniji dan ovog meseca.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА АПРИЛА: Метеоролог Тодоровић открива - Стижу пљускови и прашина из Африке

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Sutra nas očekuje prva promena vremena, tako da će maksimalna temperatura na severu Srbije biti 20°C, a na jugu 30°C. Stiže nam kiša uveče i tokom noći. Biće osetno hladnije u odnosu na današnji najtopliji dan što bi značilo pad temperature od oko 20 stepeni, gledajući maksimalne vrednosti. U pojedinim delovima naše zemlje očekuju se i pljuskovi. Tipična letnja promena i potrajaće nekih sedam ili osam dana, ali krajem nedelje će doći do blagog porasta temperature u odnosu na ovu najhladniju sredu - rekao je Nedeljko Todorović i dodao:

- Sutra nas, pre kiše, očekuje i malo prašine iz Afrike. To je možda čak i značajnije od pada temperatura, ali u večernjim satima tokom kiše, ona će se isprati i opet će biti čista atmosfera.

Na pitanje da li je prašina opasna za udisanje, meteorolog Todorović kaže:

- U principu nije. To su čestice prašine i materijala iz pustinje koje uglavnom sadrže jedinjenja gvožđa, sve ono što čini hemijski sastav tla. Ranije se pretpostavljalo da ima malo radioaktivnosti od onih eksplozija u Sahari, ali to je toliko zanemarljivo da građani ne treba da brinu.

Nedeljko ističe da će sreda biti najhladniji dan, a onda od četvrtkka kreće ponovni rast temperature:

- Sreda će biti najhladniji dan sa 9 stepeni, a već od četvrtka nas očekuje porast temperature, dok se za vikend očekuje temperatura između 16 i 17 stepeni. Tokom narednih par dana očekuje se pojava severca, pa savetujem građanima da se oblače u skladu sa vremenom - zaključio je Nedeljko Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave