BORAČKA SPOMENICA RODITELJIMA VODNIKA STRADALOG NA KOŠARAMA: Ivan Vasojević iz okoline Sjenice poginuo izvlačeći ranjenog vojnika

V.C.

11. 04. 2024. u 16:27

ANĐELIJI i GRUJI, roditeljima vodnika Ivana Vasojevića, koji je pre četvrt veka stradao u Bici na Košarama, u selu Donji Goračići kod Sjenice, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uručio je Boračku spomenicu.

БОРАЧКА СПОМЕНИЦА РОДИТЕЉИМА ВОДНИКА СТРАДАЛОГ НА КОШАРАМА: Иван Васојевић из околине Сјенице погинуо извлачећи рањеног војника

Ministarstvo za rad

- To je čovek koji je na današnji dan, pre 25 godina stradao u Bici na Košarama, u trećem danu bitke, izvlačeći svog ranjenog vojnika. Time je dao primer junaštva i čovekoljublja, kakve moderne generacije retko sreću. Zato smo dužni kao država, kao društvo, kao pokoljenje, da tu njegovu žrtvu i taj junački primer sačuvamo od zaborava. Jedan od tih načina jeste i kroz uručivanje Boračke spomenice, jer se tom prilikom setimo porodice stradalog borca i na takav način pokazujemo da njihove žrtve nismo zaboravili, da junake pamtimo i da ćemo ih pominjati u godinama, decenijama i vekovima pred nama, ali to pokazujemo i pomoći koju pružamo članovima porodice. Jer samo vrede imena onih koji se pominju, a naš narod ove druge zove nepomenici - rekao je Selaković.

On je u prisustvu ministara Miloša Vučevića i Gorana Vesića, kao i Huseina Memića, otkrio spomen-tablu na zgradi u kojoj je vodnik Vasojević živeo. Venac na njegov grob položili su ne samo ministri, već i delegacija Vojske Srbije i predstavnici Udruženja boraca heroja sa Košara i Paštrika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)