MALA DANKA NA NASLOVNICI ČUVENOG NEMAČKOG BILDA: Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom - Priča i u uglednim austrijskim novinama

Милица Шкорић
Milica Škorić

03. 04. 2024. u 10:54

NAJPOZNATIJI nemački medij "Bild" objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: "Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom - Misteriozni video vodi u Austriju".

МАЛА ДАНКА НА НАСЛОВНИЦИ ЧУВЕНОГ НЕМАЧКОГ БИЛДА: Цела Европа тражи девојчицу са цуцлом - Прича и у угледним аустријским новинама

Foto: EPA/Printskrin

U tekstu ovog nemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

"Bild" je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora.

- Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem "Pronađi me", što je omogućilo da se javnost uključi - prenosi Bild.

Nedelju dana kasnije pojavio se tračak nade - Srbin koji živi u Beču rekao je da je video dete na ulici 30. marta, u društvu dve žene, verovatno Rumunke.

- Kontaktirao je sa srpskim vlastima i predao snimak na kojem se vidi devojčica. Može li ovo zaista biti Danka? Vlasti ozbiljno shvataju dojavu i odmah pokreću potragu širom Evrope: pozvani su Interpol i austrijska policija - piše "Bild".

Potom prenose i reči majora policije Bojane Otović Pjanović: "Ovde nastavljamo istragu, bečka policija radi na identifikaciji i lokaciji".

Ovako je opisana Danka

Devojčica rođena u Boru će 6. maja napuniti dve godine. Danka je visoka oko 85 centimetara, ima bradavicu na levoj ušnoj resici i nepravilan mladež na levoj nadlaktici. Prema rečima njenih roditelja, ona se odaziva na ime, ali još ne govori sama.

- Interpol traži od vas da dostavite savete lokalnoj ili nacionalnoj agenciji za sprovođenje zakona. Proverene informacije bi potom bile prosleđene Interpolu - prenosi Bild.

I veliki austrijski medij objavio vest o malenoj Danki

Nakon što se prošlog vikenda pojavila vest da je mala Danka Ilić (2), koja je nestala u okolini Bora 26. marta, možda snimljena u Beču, austrijski mediji uključili su se u potragu za njom. Sada je vest o njenom nestanku objavio i čuveni Kronen cajtung.

Austrijski medij piše da je dvogodišnja devojčica iz Srbije nestala prošlog utorka, a da je Srbin koji živi u Beču rekao da je na tramvajskoj stanici u ovom gradu video devojčicu koja podseća na Danku.

Čuveni Kronen piše da je devojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom polju u blizini Bora. Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija devojčice sa njenim podacima. Podsećaju da će Danka uskoro napuniti dve godine, da ima smeđu kosu, beleg na levoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Kronen zatim piše da bi trag mogao da vodi do Beča. Ističu da je srpskim vlastima prijavljeno da je Srbin, koji živi u Beču, možda video devojčicu u centru u subotu uveče i da je bila u pratnji dve žene koje pričaju rumunski.

Svedok je prvo pozvao srpske vlasti i obavestio ih, a one su zatim poslale zahtev za istragu bečkim kolegama. Muškarac je potom ispitan i obezbeđen je snimak koji je napravio.

Da li je zapravo reč o nestaloj devojčici iz Srbije trenutno se istražuje.

- Nema više informacija - rekao je portparol policije Markus Ditrih, zaključuje Kronen.

BONUS VIDEO: PRISTIGLA EKIPA VATROGASACA-SPASILACA - Nastavlja se potraga za Dankom Ilić

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost