POČETAK SEDMICE DONOSI HLADNI FRONT: Biće pljuskova, posebno u ovim delovima Srbije

Novosti online

30. 03. 2024. u 21:08

DO narednog utorka pretežno sunčano i vrlo toplo. Zatim prolazno ali osetnije osveženje. Posle 05. aprila ponovo toplije od proseka.

ПОЧЕТАК СЕДМИЦЕ ДОНОСИ ХЛАДНИ ФРОНТ: Биће пљускова, посебно у овим деловима Србије

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Do ponedeljka uveče pretežno sunčano i vrlo toplo uz slab do umeren južni vetar. Dnevni maksimumi uglavnom od +22 do +26, a lokalno i oko +28 stepeni Celzijusa, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

U ponedeljak krajem dana preko regiona će se početi premeštati hladan front donoseći naoblačenje uz kišu grmljavinske pljuskove i prolazno jak severozapadni vetar.

Pogoršanje bi prvo trebalo zahvatiti zapadne i jugozapadne predele regiona, dok bi se u toku noći ka utorku i u utorak pre podne premestilo preko celog regiona.

U utorak nestabilno uz povremene pljuskove i osetno svežije. Dnevni maksimum bi se trebao kretati od +11 do +18 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.

Narednih dana uglavnom suvo uz sveža jutra i dnevne maksimume oko proseka i oni bi se trebali kretati od +13 do +19 stepeni Celzijusa.

Od 07.04. ponovo toplije i trenutna postavka na ansamble nizu ECMWF-a sugeriše da bi se temperature iznad proseka trebale zadržati do oko 12.04. kada je moguće novo osveženje.

Narednih dana, prvo, jače otopljenje nakon čega se u ponedeljak posle podene očekuje jače osveženje i prvi grmljavinski pljuskovi ove sezone, zaključuje Čubrilo.

(Informer)

BONUS VIDEO: ANKETA: Post zbog religije ili zbog zdravlja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!