VELIKA PROMENA VREMENA: Stižu obilne padavine i sneg - RHMZ objavio detaljnu prognozu

Novosti online

02. 03. 2024. u 15:35

RHMZ je objavio i detaljnu vremensku prognozu za naredne dane i najavio promenu vremena.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Стижу обилне падавине и снег - РХМЗ објавио детаљну прогнозу

Foto: N. Živanović

Sa zapada i jugozapada Srbije postepeno ide razvedravanje, pa se posle podne u većini mesta očekuju duži sunčani intervali uz slabljenje vetra, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Kiša će padati još samo na istoku Srbije, a posle podne (uz lokalni razvoj oblačnosti) tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

U nedelju pretežno sunčano uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar i sa maksimalnom temperaturom od 15 do 20 °S, a početkom sledeće sedmice više padavina na jugu Srbije.

U ponedeljak nakon delimično vedrog jutra, tokom dana umereno naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Na jugu Banata očekuju se udari košave olujne jačine. Kiša će kasnije posle podne i uveče početi da pada najpre na jugu Srbije, a tokom noći padavinska zona će se proširiti na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Na visokim planinama prelazak kiše u sneg.

Foto: RHMZ Printskrin

U utorak se obilnije padavine očekuju na području Kosova i Metohije i na jugoistoku Srbije (u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu) - od 20 do 40 mm za 24 h. Na visokim planinama u ovoj oblasti (iznad 1500 m) intenzivan vlažan sneg. U ostalim krajevima Srbije uz promenljivu oblačnost manja količina padavina. Vetar u kratkotrajnom skretanju na severni i severozapadni.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Maksimalne temperature od 12 do 16 °S.

U petak se padavine očekuju još na istoku i jugu Srbije, a zatim će do kraja sedmice biti suvo uz sunčane intervale.

Upaljen meteo alarm

Foto: RHMZ Printskrin

 

U Banatu je danas zbog jakog vetra na snazi žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!