ZA OPORAVAK U BANJAMA PRIJAVILO SE 60.000 PENZIONERA: Proverite da li ste na spisku

Novosti online

01. 03. 2024. u 11:07

PRELIMINARNA rang-lista penzionera koji će ove godine biti upućeni na rehabilitaciju o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u neku od 25 banja Srbije objavljena je na oglasnim tablama udruženja penzionera i u filijalama Fonda PIO, a za oporavak se prijavilo oko 60.000 penzionera.

ЗА ОПОРАВАК У БАЊАМА ПРИЈАВИЛО СЕ 60.000 ПЕНЗИОНЕРА: Проверите да ли сте на списку

G.Šljivić

Prigovori nadležnoj komisiji mogu da se podnesu u roku od pet radnih dana od objavljivanja rang-liste na oglasnoj tabli, odnosno od 4. do 8. marta, objavio je Fond PIO.

Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti njihove podnosioce i utvrdi konačnu rang-listu korisnika koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju.

Konačna rang-lista će biti objavljena 14. marta, a nakon toga će i prvi penzioneri biti upućeni na banjski oporavak, što se očekuje već krajem marta. Iz Fonda PIO su naveli da su sredstva koja se izdvajaju za društveni standard za 77 odsto veća nego lane, a od ukupne sume se za finansiranje oporavka penzionera u banjama izdvaja 85 odsto, odnosno 1,05 milijardi dinara, od 1,24 milijarde namenjene za unapređenje društvenog standarda. Na besplatni oporavak u banje će ove godine biti upućeno 21.500 penzionera, što je najveći broj do sada.

Fond PIO snosi troškove desetodnevne rehabilitacije penzionera, putne troškove u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, kao i troškove smeštaja i prevoza pratioca korisnika koji je ostvario pravo na pomoć i negu drugog lica i u drugim izuzetnim slučajevima.

Fond PIO korisnicima obezbeđuje kompletan desetodnevni boravak u banji, što znači da je pored usluge smeštaja i punog pansiona, svakom korisniku obezbeđen lekarski pregled prilikom prijema sa formiranjem istorije bolesti, EKG, osnovne i ciljane laboratorijske analize, redovne lekarske vizite svakog radnog dana, prisustvo dežurnog lekara posle podne, noću i neradnim danima, kao i sve terapijske procedure iz oblasti iz kojih se pružaju usluge, najmanje tri vrste terapija i izdavanje otpusne liste. Najveće interesovanje vlada za Vrnjačku Banju, zatim za Banju Koviljaču, banju Kanjižu, Sokobanju, vrdnički "Termal".

BONUS VIDEO: DOLINA SMRTI: Turistička atrakcija zbog rekordno visokih temperatura

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!