ZA DVE NEDELJE RAD NA ZAKONU O ORGANIZOVANJU OSOBA SA INVALIDITETOM: Ministar Selaković najavio nov propis

V.C.

29. 02. 2024. u 16:02

NAJDALjE u naredne dve nedelje Radna grupa će započeti da radi na Zakonu o organizaciji rada udruženja osoba sa invaliditetom i uveren sam da ćemo vrlo brzo imati dobar i kvalitetan učinak, kada će Srbija, nadam se u ovoj godini, dobiti i Zakon po uzoru na najbolja rešenja u evropskoj praksi - kazao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ РАД НА ЗАКОНУ О ОРГАНИЗОВАЊУ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Министар Селаковић најавио нов пропис

Ministarstvo za rad

On je sa pomoćnicom u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević prisustvovao tradicionalnoj akciji "Pokucaj mi knjigom na vrata", u organizaciji Saveza slepih Srbije, odžanoj u multimedijalnoj sali "dr Milan Budimir".

- Knjiga za sve slepe i slabovide u Srbiji, najveći je i najjasniji prozor u svet. Ako znamo medicinski da je čulo vida ono čulo koje nam obezbeđuje dostupnost više od 80 odsto okoline u kojoj boravimo, i kada znamo da su slepe osobe uskraćene za tih 80 odsto svoga okruženja, onda možete zamisliti koliko je knjiga bitna da im stvara viziju, probudi maštu i isluni vreme - rekao je Selaković.

Ministar je istakao da će ovaj resor nastaviti da podržava rad organizacija osoba sa invaliditetom, među kojima je Savez slepih Srbije, jedna od prioritetnih organizacija.

- Od 2017. do 2023. godine za programsko finansiranje rada izdvojili smo 124 miliona dinara i nastavićemo da podržavamo rad Saveza na ovaj način - istakao je ministar, i osvrnuo se na dogovore između Ministarstva i Saveza da se institucionalno rešavaju problemi koji postoje u radu organizacija osoba sa invaliditetom.

Podsetio je i da je donošenje posebnog zakona o organizacijama osoba sa invaliditetom započeto na inicijativu Milana Stošića, predsednika Saveza slepih Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)