NEGOVANJE TRADICIJE: Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije obeležilo je svoju krsnu slavu

Z.U.

21. 02. 2024. u 15:22

Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije obeležilo je danas svoju krsnu slavu, Svetog Teodora Stratilata.

НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ: Удружење ветерана органа безбедности и војне полиције Србије обележило је своју крсну славу

Foto: MOD

Ovo udruženje osnovano je 23 septembra 2021. godine sa ciljem negovanja rodoljubivih i slobodarskih tradicija Srbije, očuvanja ugleda i etike veterana službe bezbednosti i vojne policije i brige za njihov materijalni i socijalni status pripadnika, kao i davanjem doprinosa odbrambenoj sposobnosti zemlje.

 - Negovanje slobodarskih tradicija i kulture sećanja na veterane minulih ratova, posebno odnos prema članovima porodica poginulih veterana, predstavlja najvažniji zadatak udruženja i, istovremeno, predstavlja odbranu i očuvanje nacionalnog i svetosavskog identiteta srpskog naroda, kako u svim oslobodilačkim ratovima u prošlosti, tako i u poslednja dva rata u kojima su naši veterani učestvovali - ističe predsednik Izvršnog odbora ovog udruženja Blagoje Ljubisavljević.

U protekle dve i po godine članovi ovog Udruženja obišli su sve porodice poginulih drugova, položili vence i cveće na spomen-obeležja i pojedinačna grobna mesta, pokrenuli i realizovali akciju dodele imena ulicama prema poginulim veteranima (Kraljevo, Niš, Kragujevac, Novi Sad, Zrenjanin), pomogli više porodica veterana koje žive u teškim materijalnim i zdravstvenim uslovima.

Pripadnici Udruženja sa ponosom ističu činjenicu da je Sveti Teodor bio vojnik, ratnik, da je dao svoj život ne odričući se svojih hrišćanskih uverenja. Veterani naših službi se s pravom identifikuju sa ovim svecem jer su i sami bili spremni da se bore do kraja i žrtvuju za čast i slobodu otadžbine. Proslavi krsne slave Udruženja prisustvovali su veterani, članovi porodica poginulih veterana, brojni ugledni gosti, pripadnici svih veroispovesti koji su se, rame uz rame, borili za slobodu i čast otadžbine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)