PODLA MANIPULACIJA: Hrvatski izdavač prikazao Srbiju bez 15 odsto teritorije - oglasio se i ministar (FOTO)

Novosti online

10. 02. 2024. u 21:59

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tražio je da Dečji atlas u izdanju hrvatskog izdavača Egmont bude povučena iz prodaje budući da je na mapi Srbija prikazana bez južne pokrajine Kosova i Metohije.

ПОДЛА МАНИПУЛАЦИЈА: Хрватски издавач приказао Србију без 15 одсто територије - огласио се и министар (ФОТО)

Foto: Društvene mreže

- Prijatelj mi je poslao slike Dečjeg atlasa sveta u izdanju hrvatskog izdavača Egmont koji se prodaje u radnjama Dexy Co u Beogradu.

Srbija je u ovom atlasu prikazana kao država kojoj nedostaje 15% teritorije! Ne ulazim u to da li se radi o previdu izdavača, Frojdovskoj omašci ili postupku sa predumišljajem, ali potpuno je neprihvatljivo da se ovakva knjiga prodaje u knjižarama usred Beograda. I to deci čija svest o sopstvenom narodu i državi treba tek da bude oblikovana.

Pitam se da li bi knjiga bilo kog srpskog izdavača koja osuđuje „Oluju" i proterivanje stotine hiljada Srba iz Hrvatske mogla da se prodaje deci u Zagrebu.

Zato zahtevam od nadležnih institucija da reaguju i da ova knjiga što pre bude povučena iz prodaje.

Dečji atlas sam po sebi nije nikakav problem, naprotiv, zalažem se za to da deca što više čitaju i uče iz štampanih knjiga, ali zadatak nadležnih je da im omoguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo koji Srbiju tretiraju kao suverenu i celovitu državu - napisao je Vesić na Fejsbuku.

BONUS VIDEO:

GORAN VESIĆ SA PUTARIMA: Njima dugujemo čiste deonice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)