ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE MARICE MIHAJLOVIĆ: Evo kako je nastupila smrt novorođenčeta

Novosti online

23. 01. 2024. u 11:26

OBDUKCIJA bebe Elene, čija majka Marica Mihajlović optužila doktora M. M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje, završena je, a Marica Mihajlović je sa suprugom preuzela nalaz i rekla da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja.

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА БЕБЕ МАРИЦЕ МИХАЈЛОВИЋ: Ево како је наступила смрт новорођенчета

Foto: Fejsbuk/Marica Mihajlovic

- Preuzeli smo nalaze obdukcije, smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava - otkrila je Marica Mihajlović.

U izveštaju pedijatara Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na osnovu obdukcionog nalaza navodi se da je smrt devojčice nastupila u 4 časa i 38 minuta, opisuje se ceo tok događaja, a zaključak sudskih obducenata prenosimo u celosti:

FOTO: Privatna arhiva

- Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma.

Marica Mihajlović otkrila je i da njihova porodica treba da kontaktira sa advokatom, te da neće stati dok se ne istera pravda i doktor M. M. bude kažnjen.

- Volela bih da se sve ovo reši što pre, treba i da kontaktiramo sa advokatom, nećemo stati dok se doktor ne kazni - rekla je.

Foto: Fejsbuk/Marica Mihajlovic

Grujičić: Bilo je grešaka, neki potvrđuju izjave porodilje, neki ne

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da unutrašnja kontrola još nije dala zaključak u vezi sa akušerskim nasiljem u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, jer su kolege zahtevale da svi učesnici, uključujući i načelnike odeljenja daju svoje izjave, što je obavljeno juče, a zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja će u te izjave imati uvid u toku današnjeg dana.

Više o tome klikom OVDE.

(Telegraf)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom