OGLASILA SE EPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA: Odlučeno da li će biti plivanja za Časni krst na Gazivodama

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 01. 2024. u 17:32

OVE godine na jezeru Gazivode neće biti organizovano tradicionalno Bogojavljenjensko plivanje za Časni krst zbog organizacionih i bezbedonosnih razloga, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

ОГЛАСИЛА СЕ ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА: Одлучено да ли ће бити пливања за Часни крст на Газиводама

Foto: Kancelarija za KiM

U saopštenju na sajtu eparhije dodaje se da će na praznik Krštenja Hristovog u Jordanu – Bogojavljenje, u svim crkvama i manastirima eparhije biti služena praznična liturgija uz osvećanje vode.

- Pozivamo naše vernike da se toga dana u što većem broju okupe u svojim hramovima i na taj način liturgijski obeleže ovaj praznik i ponesu svojim domovima osvećenu vodu radi blagoslova - navode iz Eparhije raško-prizrenske.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima