STIŽE ZAHLAĐENJE U SRBIJU: Detaljna prognoza za dve nedelje - Nagla promena vremena za vikend

Novosti onlajn

02. 01. 2024. u 20:32

POČETAK janura doneo je promenu vremena i promenljive vremenske uslove, ali nastavlja se natprosečno toplo vreme.

СТИЖЕ ЗАХЛАЂЕЊЕ У СРБИЈУ: Детаљна прогноза за две недеље - Нагла промена времена за викенд

Foto Tanjug/AP

U Srbiju u sredu očekuje novo naoblačenje sa kišom, dok se na višim planinama očekuje sneg. Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 8 na jugu do 15 stepeni na severu Srbije, u Beogradu do 14 stepeni.

U četvrtak i u petak biće promenljivo oblačno i veoma toplo za ovo doba godine. U četvrtak se povremeno očekuju kiša i pljuskovi, uz prestanak padavina do kraja dana, a uveče sledi i razvedravanje. Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar.

U petak u većini predela biće suvo sa sučanim perodima, ponegde sa slabom kišom.

Maksimalna tempertaura u četvrtak i u petak biće od 11 do 17 stepeni, u Beogradu do 15 stepeni.

Za vikend se očekuje jače pogoršanje vremena.

Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana, uz veoma izražena južna strujanja.

Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, na jugu Banata sa udarima od 100 km na sat.

U subotu se povremeno očekuje kiša, na jugu i jugoistoku Srbije biće pljuskova sa grmljavinom.

Biće i dalje veoma toplo, uz temperature do 15 stepeni.

U nedelju se očekuje hladnije sa kišom, na planinama sa snegom, a usled prodora hladnog fronta i udaljavanja ciklona dalje na istok, temperatura će biti u padu. U noći ka ponedeljku očekuje se zahlađenje, a kiša će potom i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.

Početkom sledeće sedmice biti osetno hladnije i uz temperature u skladu sa kalendarom, a sneg se ocekuje i u mnogim nižim predelima, dok će južnije biti kiše i susnežice.

Košava će prestati, a jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni.

Sneg se očekuje uglavnom u ponedeljak, potom padavine prestaju, ali ostaje hladno.

Na planinama očekuje povećanje snežnog pokrivača.

Maksimalna temperatura biće od 1 na severu do 9 stepeni na jugu Srbije, potom u daljem padu.

Potom se u nastavku sledeće sedmice očekuje hladno vreme, ujutro uz mraz, a maksimalna temperatura biće od 0 do 5 stepeni.

Inače, prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 0 do 5 stepeni, tako da će ona narednih dana biti i za 10 stepeni viša od proseka, da bi se sledeće sedmice vratila na prosečne vrednosti.

I pored zahlađenja, Srbiju ne očekuje ledeni talas poput onog tokom kojih je trenutno Rusija na udaru.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

KADROVI KOJI SU OBIŠLI ČITAVU PLANETU: Spektakularni vatroment iznad Kule Beograd na dočeku 2024.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)