OKUPILI SE U DAN I ČAS KAD SU IZGUBILI NAJMILIJE: Protest porodica ubijene dece ispred Ribnikara - Nezadovoljni zbog odluka Saveta roditelja

Novosti onlajn

29. 11. 2023. u 10:00

NAKON jezivog masakra koji je izvršio dečak-ubica Kosta K. u OŠ "Vladislav Ribnikar", gde je ubio devetoro svojih drugova, čuvara Dragana Vlahovića i ranio petoro dece i nastavnicu Tatjanu Stevanović, u Savet roditelja ove obrazovne ustanove na Vračaru nije primljen nijedan roditelj stradale dece. Ogorčeni roditelji odlučili su da se danas u 8.40, odnosno baš u vreme kada je dečak-ubica krenuo da ubija nedužna bića, okupe ispred ove obrazovne ustanove.

ОКУПИЛИ СЕ У ДАН И ЧАС КАД СУ ИЗГУБИЛИ НАЈМИЛИЈЕ: Протест породица убијене деце испред Рибникара - Незадовољни због одлука Савета родитеља

Foto: Novosti

Ono što je glavni uzrok njihovog nezadovoljstva je odnos Saveta roditelja prema njima od 3. maja, što je kulminiralo prošle nedelje, kada je Savet roditelja odbio da jedan od roditelja stradalih, Branko Anđelković, bude izabran za člana školskog odbora, što je takođe preporučila i Vlada.

Savet roditelja ima pravo da imenuje tri člana. Roditelji u Savetu su glasali i nisu izbrali Branka Anđelkovića. Posebno je bilo poniženje što su Branka Anđelkovića pozvali na Savet i onda namestili glasanje, tako da su njihovi kandidati dobili oko 30 glasova, a on samo 10. 

Podsetimo, Vlada Srbije donela je 1. juna odluku da OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desilo masovno ubistvo 3. maja, ostaje škola i dobija memorijalni deo.

- Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu. Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji... Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost - saopštili su tada iz Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona